O zi implinita spirit’ual”

 

 

Imagine

 Astazi, am avut o zi foarte aglomerata. Si cand spun aglomerata, spun nu doar ca am reusit sa fac multe lucruri care m-au consumat, dar au fost si cu intamplari haioase.

Am fost in Calarasi in scop profesional. Un lucru cu care ma mandresc a fost sa felicit cel mai haios si placut omulet din Calarasi (pe care l-am cunoscut) cu ziua sa de nastere – Doctor psihiatru Enescu L. S-a bucurat enorm si la sosirea mea, zarindu-ma de departe pe holurile Policlinicii cum veneam, observam cum privirea si zambetul ei se intensificau pe masura ce ma apropiam de ea. Iar la mine simteam ca accelereaza pulsul inimii.

Dupa care, cu un alt doctor – Neurolog de data aceasta, am avut o discutie pur barbateasca pe diverse teme. Una din expresiile care au ramas intiparite de mine a fost: De ce nu te insori? Crezi ca vremea sta in loc? Stii, este o vorba din batrani: F#ti nu f#ti, dar vreme@ pu1ii trece!

Fraza aceasta m-a facut sa rad enorm. Desi, m-a pus pe ganduri mult. Oare e timpul sa fac si pasul acesta? 🙂

Si ultima faza, la intoarcerea din Calarasi spre Bucuresti, am accelerat putin intr-o localitate mai mult decat permitea legea si semnele de circulatie. Evident, m-a prins radarul. Am tras pe dreapta. Mi s-a spus ca am avut 76 de km/h, ceea ce insemna 3 puncte amenda si 430 de Lei (am aflat ca s-a marit si pct. amenda, cica se discuta ca va ajunge si la cateva mii de lei pentru depasirea vitezei legale in localitati conform codului rutier care urmeaza sa apara). I-am dat actele d-lui politist. A mers, a intocmit procesul verbal. La intoarcere cu o privire lunga si un zambet chipes m-a intrebat: Esti din Republica Moldova?

Am spus: DA!

La care D-lui: Pai tu esti „Patzanu”:D (pentru cine nu stie, „patzanu” s-ar traduce (rusa) ca „pustan, smecher”, expresie ruseasca des folosita in limbajul si lexiconul de cartier printre tineri mai ales).

I-am zambit si eu chipes. I-am raspuns: Da sunt, „patzan” 🙂

D-lui, zambind, a continuat: Am avut colegi la Academie din Republica Moldova si au fost baieti de treaba asa ca ti-am pus cea mai mica amenda din codul rutier pentru nepurtarea centurii de siguranta care este de 85 de lei.

I-am multumit si i-am urat succes in munca 🙂

Ceea ce pot sa afirm si confirm inca odata: Fratii prin sange, tot frati sunt! Prin astfel de fapte la nivel de individ putem sa concepem valorile spirituale ale unei singure natiuni romanesti pe ambele maluri ale prutului. Ma conving pe zi ce trece ca acel moment cand granita de pe Prut „semi-ghimpoasa” va disparea definitiv nu este departe.

PS: Referitor la recensamantul populatiei R.Moldova din luna mai a anului curent, vreau sa afirm ca sustin neconditionat. campania publica nationala si indemn cetatenii moldoveni care cred si simt ca sunt parte din identitatea nationala romana sa participe activ si in masa.

E timpul sa spunem ce gandim. E timpul sa spunem ce simtim si suntem. E timpul sa actionam! 

Impreuna putem fi mai puternici!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: